Het vinden van nieuwe opdrachten doe je zo

Als je een freelancer bent, dan is het onwijs belangrijk dat je voldoende opdrachten hebt die je uit mag voeren. Door het uitvoeren van opdrachten verdien je geld en daarmee kun je jezelf en je gezin onderhouden. Veel freelancers ervaren moeite met het vinden van nieuwe opdrachten en dat is goed te begrijpen. Als freelancer ben je namelijk het liefst bezig met de zaken die je aan het hart liggen en niet met het vinden van nieuwe opdrachten. Wil je weten hoe je allemaal nieuwe opdrachten kan vinden? Lees dan vooral even verder!

 

Neem contact op met een uitzendbureau

Het vinden van nieuwe opdrachten kan je op allerlei verschillende manieren aanpakken, maar als je er liever zelf geen tijd in wilt steken is het aan te raden om een uitzendbureau te contacteren. Zij staan namelijk in nauw contact met duizenden bedrijven die op zoek zijn naar nieuw personeel, maar ook naar nieuwe zzper gezocht. De kans is dus groot dat een uitzendbureau meerdere opdrachten voor jouw weet te vinden. Houd er wel rekening mee dat niet iedere uitzendbureau ook samen wilt werken met een freelancer. 

 

Maak een eigen website

Wanneer je een freelancer bent en serieus genomen wilt worden, is het altijd belangrijk om over een eigen website te beschikken. Dat heeft ermee te maken dat je allemaal informatie over jezelf en over je specialisme op de website kan zetten. Hierdoor kunnen mensen meer over je te weten komen, maar ook te weten komen voor wat voor soort freelance opdrachten ze jou kunnen inschakelen. Wanneer je een eigen website gaat maken, is het verstandig om een marketingbureau te vinden die jouw website ook vindbaar kan maken. Op deze manier kunnen opdrachtgevers op jouw website terecht komen waardoor je weer nieuwe opdrachten binnen kan krijgen. 

 

Word lid van een community

De meeste freelancers die zoveel mogelijk nieuwe opdrachten willen binnenhalen, kiezen er vaak voor om lid te worden van een community. Dat heeft ermee te maken dat community’s opdrachtgevers helpen freelancers te vinden, maar ook freelancers helpen nieuwe opdrachtgevers te vinden. Je kunt in de meeste gevallen gratis lid worden van een community en ook hoef je in de toekomst niets te betalen. Houd er wel rekening mee dat zulke communtiy’s alleen bedoeld of geschikt zijn voor bepaalde sectoren. Mocht je een freelancer zijn in de IT, dan kun je altijd wel lid worden van een van de bekende community’s.