Ik weet het nog van vroeger en vele van jullie waarschijnlijk ook. Telekids blijft dé entertainment bron voor kinderen. Je komt er gewoon niet onderuit om te zeggen dat nog steeds de meeste tijd wordt gespendeerd aan de vele programma’s die ze te bieden hebben.

Maarn iet langer is het alleen nog maar lineair. Er zijn nu ook mogelijkheden om op een andere manier te genieten van de vele dingen die ze te bieden hebben. Weet jij bijvoorbeeld al van het bestaan van de vele apps en on demand programma’s die je nu kunt bekijken op je tablet? Zelfs zijn er nu al de Kurio met Telekids tablets die kant-en-klaar met voorgeïnstalleerde software komen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de keuze aan programma’s ook maar blijft groeien. Voorheen waren de verschillende tekenfilms en misschien live programma’s op gezette tijden eenmaal per week en werden oneindig herhaald. Tegenwoordig kunnen jij, en je kind, juist oneindig kiezen in het aanbod van verschillende cartoons en shows.

Naast al deze dingen om te bekijken komen ze nu ook met een legio aan spelletjes en andere apps om de kinderen te vermaken. Vrolijke kleuren voeren nog steeds de boventoon, iets wat de kinderen al tijden lang leuk vinden, en daarnaast groeit de app met de leeftijd van het kind mee.

Andere vormen van gamen zoals op de consoles en de PC met downloadbare codes kunnen de tablets met hun applicaties nog niet helemaal wegdrukken, maar een uitwijk steeds meer naar dit soort vormen van entertainment zie je wel steeds meer terugkomen. En wellicht dat het in de toekomst alle andere vormen van gamen en spelletjes wel geheel wegdrukt. Het is immers niet erg efficiënt om weer een heel extra platform in de lucht te houden waar een simpele tablet met bijvoorbeeld android software ook genoeg zou zijn.

En áls je dan voor een handheld device gaat die ook voor de kids geschikt is, dan is er eentje met Telekids voorgeïnstalleerd natuurlijk wel een goede keuze. Waarom zou je jouw dure iPad in de handen van een kind stoppen terwijl hij peperduur is, niet geschikt is gemaakt voor kinderen en elk moment stuk kan vallen.

Nee, pak dan een specifiek apparaat voor een specifiek doel, met een kleurig en zacht rubberig omhulsel die lang mee zal gaan en geef deze aan je jongetje. Zo kun jij zorgeloos gebruik maken van je eigen computerapparatuur zonder te denken aan je kleine.

Op de Kurio’s heb je overigens twee opties. De kinderstand waarbij je goedkeurt wat iemand mag zien en wat niet. En de volledige versie waarbij je toegang hebt tot het volledige android besturingssysteem. Van hieruit kun je de toegang regelen en steeds meer bieden aan je opgroeiende kinderen, maar je kunt er ook mee je emails doen bijvoorbeeld, en andere zaken die alleen voor volwassenen of de écht wat oudere kids zijn.

Worden ze ondertussen wat ouder, dan stel je de parental controls wat soepeler in en laat je ze meer en meer kennismaken met de grote hoeveelheid aan informatie die het internet biedt, tot ze uiteindelijk de volledige toegang kunnen verkrijgen tot de hele wereld om hen heen als ze er aan toe zijn.

Heb jij nog meer zaken waar je je zorgen over maakt dan alleen de toegang tot het internet? Geen probleem! Er zijn veel meer functies om in te kunnen stellen. Zo kun je bijvoorbeeld de hoeveelheid tijd die een kind besteedt aan spelletjes beperken, terwijl je wel weer het gebruik van educatieve apps toestaat. Of juist eventjes alleen maar het lezen van digitale boeken geschikt voor hun leeftijd wilt stimuleren.

De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt stap voor stap volgen waar ze tijd aan besteden, war ze goed in zijn en waar ze nog wat hulp behoeven. Opvoeden door inzichten noem ik het ook wel en het heeft vele voordelen om erachter te komen wat die van jou nou precies nodig hebben om zich verder te ontwikkelen.

Ook zijn deze apparaten van Telekids verkrijgbaar in verscheidene felle kleuren zodat ze een kind direct aan zullen spreken als speelgoed, terwijl er onder de motorkap natuurlijk veel meer gaande is en beschikbaar is op het gebied van opvoeding en didactiek. Ook kunnen ze door de stevige en zachte behuizing nauwelijks beschadigen zodat ze ook voor de aller kleinsten geschikt en te gebruiken zijn.

Leef je uit met een Telekids Tablet van Kurio!

 

About the Author

joostnusselder_1sz29lo1

Een man met een passie voor alles met PC gamen. Mijn lievelings games staan op steam, maar origin en uplay komen ook soms wel leuke spellen langs.

View Posts →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code