Afgezien van VTech en LeapFrog, is er geen enorme keuze aan kindertablets. Tesco stopte de uitstekende Hudl 2 en Samsung maakte nooit een opvolger van de Galaxy Tab 3 Kids.

Dit zorgt ervoor dat eigenlijk alleen Amazon, die een Kids Edition versie van zijn Fire tablet verkoopt, nog een goede keuze is voor je kinderen. Het kost twee keer zoveel, maar bevat een schuimkoffer, een garantie van twee jaar op schade, plus een jaar abonnement op Fire for Kids, waardoor ze toegang krijgen tot een redelijk goed scala aan apps, games, video’s en boeken. Ouderlijk toezicht is ook uitstekend.

Houd er rekening mee dat de tablet nog steeds de Fire for Kids-app bevat, die de ouderlijk toezicht en de extra veilige webbrowser bevat, en het vermogen om verschillende profielen te maken, zodat broers en zussen het kunnen delen.

Tabletten zijn een geweldige manier voor kinderen om spelletjes zoals Minecraft te spelen of de laatste seizoenen van hun lievelings-serie te streamen, maar je kan je nieuwe iPad niet gewoon aan je kid overhandigen en je geen zorgen maken. Zonder solide ouderlijk toezicht weet u nooit of uw kind per ongeluk dingen zal kopen of ongeschikte websites zal bekijken. Sommige van deze tabletten bevatten zelfs duurzame en flexibele casings die ze veilig voor gebruik maken.

Geschikte leeftijd

De beste tablet voor uw kind hangt af van hun leeftijd. LeapFrog en VTech maken tabletten die geschikt zijn voor jonge kinderen van ongeveer 3-6. Als de kinderen ongeveer 6 of 7 bereiken, willen ze niet meer wat ze zien als een ‘peuter tablet’ en beginnen ze iets te vragen om iets meer volwassen te worden. Ontdek hoe u kinderen veilig op internet kunt houden.

Net als tabletten maken sommige fabrikanten ook kindertelefoons, en er zijn ook kinderkoptelefoons om u te redden van het luisteren naar wat ze kijken of spelen.

Uw kinderen zullen ongetwijfeld al weten wat een ‘juiste’ tablet zou moeten zijn, omdat ze uw iPad of Android-tablet hebben geleend. Dat is een van de redenen waarom we de iPad mini 2 in deze lijst hebben opgenomen: het is nu veel goedkoper dan wanneer het voor het eerst werd gelanceerd, maar het blijft de duurste optie hier.

Als een iPad verkrijgbaar is als een gebruikte, is dat geweldig. Je kind zal zelfs helemaal blij zijn met jouw oude apple tab. Het probleem is dat ze vrij broos zijn en snel stuk kunnen gaan. Maar ze hebben de breedste selectie apps en games, waarvan veel gratis zijn.

U kunt kinderbeveiligde iPad-covers kopen en schakel Safari uit (om web browsen te voorkomen) en muziek, video’s, apps en games te beperken tot het juiste leeftijdsniveau. Eigenlijk een goede keuze voor kinderen – hoewel hun ouderlijk toezicht niet zo uitgebreid is als op tabletten die speciaal voor kinderen zijn ontworpen.

Waarom is de keuze zo beperkt?

 

Het is het beste om niet teveel op specs te hameren. Ze vertellen je zelden hoe goed een tablet voor een kind is. Twee dingen die u moet overwegen zijn de levensduur van de batterij en de schermgrootte. De vele tablets die er voor kinderen zijn halen ongeveer de helft van de tijd van een iPad – ongeveer vijf of zes uur. Ze kunnen natuurlijk gebruik maken van hun tablet terwijl deze aan het opladen is, maar het is de moeite waard om er wel goed over na te denken omdat dit het ongemakkelijk maakt om ze op lange autoreizen te bedienen.

Jonge kinderen zouden kunnen worstelen met een 10-inch tablet, daarom is de Amazon Fire een goede keuze. Het 7in scherm is precies de juiste maat voor kleine handen.

Als u niet voor één van de bovenstaande gaat, zou u kunnen gaan naar een ‘normaal’ tablet (welke waarschijnlijk Android draait) bestemd voor volwassen gebruik. Dan moet je het vergrendelen (of niet) om ervoor te zorgen dat de kleine niet in apps of online dingen ziet die je liever niet had laten zien. Wanneer kinderen tabletten gebruiken, houd er rekening mee hoeveel schermtijd gezond is voor kinderen.

Wat te zoeken in een tablet voor een kind

De voordelen van een speciaal ontworpen kids tablet bevatten een ‘veilige’ webbrowser (of geen internet toegang) en games en voorgeladen apps die geschikt zijn voor kinderen. Wat ze niet geneigd hebben is een ruime keuze aan de nieuwste spellen. De LeapPads zijn bijvoorbeeld geweldige tabletten, maar je kinderen kunnen gefrustreerd zijn als ze niet dezelfde games of apps kunnen krijgen die hun vrienden op Android of iPad hebben. Het goed kiezen van de beste tablet voor je kind is dan een belangrijk gegeven.

En daarom beoordelen we Amazon’s assortiment Fire tablets. Dit zijn volwaardige tabletten met een geweldige functie genaamd Fire for Kids (zelfs opgenomen bij die niet specifiek de Kids Edition). U kunt wachtwoord beveiligde profielen opzetten, zodat u elk kind toegang geeft tot alleen de boeken, games en apps die u wilt zien.

Bovendien kunt u verschillende tijdslimieten voor lezen en afspelen instellen. Het feit dat het assortiment vanaf een laag bedrag al begint is waarom we denken dat de Amazon Fire een van de beste keuzes voor kinderen is.

Welke specificaties moet een kindertablet hebben?

 

In plaats van te kijken naar processor snelheid en RAM, lees onze reviews om te weten of een tablet snel genoeg is om bij je kinderen te houden. Gigahertz-beoordelingen zijn hierbij niet een handige gids.

Een derde belangrijk aspect is opslag. Als de tablet die u overweegt, geen microSD-kaartsleuf heeft, moet u apps, muziek, foto’s en meer verwijderen wanneer de interne opslagruimte vol is. Het betaalt zo veel mogelijk opslag, maar het is nog steeds belangrijk om een ​​microSD-sleuf te hebben. Geheugenkaarten zijn goedkoop en zelfs als een tablet je geen apps laat installeren, kun je er alsnog mee uit de voeten. En sites als deze hebben altijd geweldig advies over welke tablet te kopen.

Amazon heeft pas een 2017 versie van zijn 7-inch Fire Kids-tablet en een volledig nieuw 8-inch model aangekondigd. We hebben de bijgewerkte 7-inch Amazon Fire Kids Edition nog niet bekeken, maar als het zo goed is als zijn voorganger, die uitstekende ouderlijk toezicht had, vroegen een geweldige no-vraag 2 jaar garantie en toegang tot duizenden boeken, Video’s, educatieve apps en spelletjes, blijft het op de top van onze lijst.

About the Author

joostnusselder_1sz29lo1

Een man met een passie voor alles met PC gamen. Mijn lievelings games staan op steam, maar origin en uplay komen ook soms wel leuke spellen langs.

View Posts →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code