Vorig jaar zag ik een ongelooflijk aantal spellen gereleased worden op Steam, en natuurlijk op andere plekken. Maar welkom in 2017, dit wordt echt en goed spel jaar. Ik zal hier laten naar wat er allemaal naar uit te kijken is dit komend jaar, en hoewel gamesgratisthuis nu nog lang niet alles heeft aangezien het nog uit moet komen kun je er wel altijd een goedkope steam key kopen. Maar gedurende het jaar wanneer ze uitkomen zul je ze daar ook treffen en je kunt natuurlijk terecht op de website van Steam zelf.

Ik had je ook eerder al laten zien hoe je steam games kunt installeren en als je dat ook had gevolgd staat je niets meer in de weg om in het komende game jaar flink uit te pakken.

Dit is mijn lijst met Beste Steam Games van 2017

Dit zijn de spellen die we dit jaar als download voor de PC zullen treffen. Ik heb de games op alfabetische volgorde voor je gezet. Ik zal in de komende maanden ook de gameplay video’s voor je erbij zoeken en die post ik apart op mijn blog. Die kun je dus ook nog eventjes checken.

Absolver

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Sloclap

Zelfs als je geen fan bent van vechtspellen is Absolver nog een leuke game. De online third-person melee brawler uit de koker van Sloclap en Devolver Digital beschikt over aanpasbare movesets die het voor iedereen een interessante game maken. De gameplay is leuk in zowel PvP en PvE gevechten en er is genoeg om langzaam maar zeker te ontdekken in de precieze besturing en uitdagende AI.

Agents of Mayhem

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Deep Silver Volition

Agents of Mayhem voor steam in 2017Agents of Mayhem speelt zich af in het Saints Row universum en is in wezen een rebranding en reboot van die serie. Het heeft een meer cartoony uiterlijk dan de rest van de Saints Row games, en een nabije toekomst pseudo-superheld als hoofdrol doet een beetje denken aan Overwatch. Hoewel ontwikkelaar Volition het heeft over een “zuster spel” van Saints Row, is het niet te ver uit de buurt van zijn grote broer om het helemaal niet meer terug te herkennen.

De over de top actie en volwassen humor die we gewend zijn is er nog steeds, maar de nieuwe richting heeft de studio een kans gegeven om uit te wijken van de reeds bestaande conventies en toch een beetje een nieuw pad in te slaan met deze game.

Bulletstorm: Full Clip Edition

Releasedatum: 7 april 2017
Ontwikkelaar: People Can Fly
Een remaster van een wild over-the-top en inventieve FPS die een aantal jaren geleden al was uitgekomen. Inventief in de zin van leuke wapens en manieren om je vijanden het leven zuur te maken. Zo is er de elektrische zweep en kun je vijanden in een spike laten vallen of gebruik explosies en je big-ass boot om te sliden en te kicken.

Het is nog steeds een vette game voor als je hem eerder nog niet had gespeeld of leuk om hem nog eens opnieuw te gaan doen in deze Full Clip Edition. De oude versie is ook goedkoop te krijgen op Steam, maar de nieuwe Full Clip editie bevat geremasterde graphics en audio, een campaign mode die je direct elk wapen geeft vanaf het begin voor extra carnage, en meer niveaus voor de score attack Echo mode.

Oh, en je kunt de hele campagne spelen als Duke Nukem voor extra humor. Deze bevat ook een geheel nieuwe dialoog die waarschijnlijk een heleboel vloeken bevat!

Call of Cthulhu

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Cyanide Studio

Je speelt een prive-detective in 1920 Boston en je zult moeten proberen om een ​​moord op het spooky-as-hell Darkwater Island op te lossen in deze stealth horror game gebaseerd op de Lovecraft boeken. En ook hier natuurlijk, hoe dichter je bij het ontrafelen van het mysterie komt, hoe meer je je eigen geestelijke gezondheid in twijfel zult trekken.

Camelot Unchained

Releasedatum: Nog te bepalen in 2017
Ontwikkelaar: City State Entertainment

Ontwikkeld door veel van dezelfde mensen die aan Dark Age of Camelot werkten, Camelot Unchained heeft een hernieuwde focus op grote, open wereld PvP chaos in een zandbak wereld. Net als zijn spirituele voorganger verdeelt het spel gamers in drie rijken geïnspireerd door koning Arthur, Noorse en de Ierse mythologie terwijl ze de strijd om de macht van de hele koninkrijken in massieve 500-plus persoon conflicten aangaan.

Verder beschikt Camelot Unchained ook over een uitgebreid crafting en bouw systeem vergelijkbaar met Minecraft, zodat je je eigen bolwerken kunt ontwerpen tot aan de baksteen.

Chronicles of Elyria

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Soulbound

Weer een MMO met een groot experiment in zijn hart. In Chronicles of Elyria, betaal je om een nieuw karakter te beginnen, en je personages worden oud en sterven na ongeveer een jaar van real-world tijd. Deze eenvoudige en unieke insteek heeft allerlei vertakkingen. Zo kunnen spelers anderen hun spullen te stelen maar verlaagt hun levensduur, effectief kost het de speler geld.

Een lang en gezond leven krijg je daarentegen door het doorgeven van een heleboel spullen en geld aan je afstammelingen, en dit is een kans voor spelers die nieuw zijn om een ​​jump-start te krijgen op een nieuw personage dat grotere dingen zouden kunnen bereiken dan hun voorouders. Soms loont het dus om het juiste te doen en anderen te helpen.

Conan Exiles

Releasedatum: 31 januari 2017
Ontwikkelaar: Funcom

De laatste keer dat we rondhingen met Conan the Barbarian in zijn nu grotendeels vergeten MMO Age of Conan was het een beetje een teleurstelling in de massa’s vanandere MMO’s als WoW en anderen. Misschien dat Conan Exiles het beter kan doen als een survival spel dat zich afspeelt in de Hyborian koninkrijken tijdperk. Conan Exiles belooft de keus tussen single- of multiplayer, het bijeenroepen van goddelijke avatars, en het werven van eigen slaaf leger. Conan zou trots zijn.

Crackdown 3

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: reagens Games

Crackdown 3 2017Voor velen lang verwacht, zeker op de PC. De laatste in open wereld games van Crackdown is er dan eindelijk weer dit jaar, en niet langer een exclusieve Xbox titel maar ook op PC. In de eerdere games bewoog je jezelf lekker door de stad en spring je, punch je en schiet je je een weg door de misdaad heen. Terwijl het verzamelen van power orbs op je weg je krachten om deze handelingen te verrichten konden upgraden.

Het is een eenvoudige gameplay, en Crackdown 3 zal waarschijnlijk niet ver afwijken van deze “supersoldier sandboxing”, maar dit keer breiden ze het uit door de hele stad volledig verwoestbaar te maken. Je kunt zelfs gehele wolkenkrabbers uitschakelen, en zij zullen niet alleen animeren, instorten en verdwijnen, maar volledig in natuurgetrouwe stukken achterblijven. Dit moet toch wel zorgen voor een interessante open wereld benchmark voor andere games op de PC.

Cuphead

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Studio MDHR

Cuphead is een authentieke jaren 1920-stijl 2D-animatie en is eigenlijk nog altijd adembenemend om te zien in een moderne video game. Met Microsoft als uitgever van de ontwikkelaars van Cuphead hebben ze deze uitgebreid van een eenvoudig Boss Rush spel om ook platformactie en horizontaal scrollende shooter segmenten te bevatten.

Darkest Dungeon: The Crimson Court

Releasedatum: Begin 2017
Ontwikkelaar: Red Hook Studios

Darkest dungeon uitbreiding Crimson Court

Briljante RPG Darkest Dungeon krijgt haar eerste uitbreiding in het begin van 2017, dit keer met vampier-thema: Crimson Court. De details zijn nog schaars op dit moment, maar deze eerste images laten al weer een lekker bloederig en monsterlijke artwork zien. Nice!

Death’s Gambit

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: White Rabbit

Deaths Gambit 2017White Rabbit is er op uit om meer dan een ‘Dark Souls maar dan 2D’ te zijn met Death’s Gambit. Je speelt een agent van de Dood in een middeleeuwse buitenaardse planeet, en dit is een game waarin je vijandelijke aanval patronen moet onthouden om te overleven. In verraderlijke omgevingen zul je ook bijvoorbeeld de ruggen van dieren groter dan een wolkenkrabber moeten beklimmen met een grappling hook.

White Rabbit brengt de bevredigende dynamiek van platformers naar de Dark Souls formule voor een brute en onvergeeflijke actie overlevings platformer.

Desync

Releasedatum: Begin 2017
Ontwikkelaar: The Syndicate

Desync Steam keyGecoat in de neon kleuren van 1980 cyberpunk, is Desync een van de meest visueel opvallende shooters die je waarschijnlijk te zien krijgt in 2017. Ontwikkeld door de in Melbourne gevestigde studio is het een “precisie-georiënteerde twitch shooter” (?) met een focus op performance based gameplay. Kortom, je wordt bellond voor je kills en kunt deze op zo spectaculair mogelijke wijze uitvoeren..

De studio werkt ook aan een leaderboard systeem, om het blijven spelen van het stijlvolle spel te stimuleren. Het spel is een beetje een vreemde combinatie van Hotline Miami, Lovely Planet, en Quake als je je daar iets bij kunt voorstellen.

Detective Gallo

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Footprints Games
Je ziet gelijk de grappige stijl wanneer de hoofdpersoon een eend is. Detective Gallo is een eigenzinnige detective noir met een point-and-click based adventure game met in de hoofdrol een knorrige privé-detective met een cactus voor een assistent. Vijf exotische planten zijn vermoord, en het is aan de titulaire detective om dit prachtig met de hand geanimeerd mysterie te ontrafelen.

Divinity: Original Sin 2

Releasedatum: TBA 2017
Ontwikkelaar: Larian Studios

Early Access heeft ons al een voorproefje van Original Sin 2 gegeven, een steam spel die gemakkelijk de beste RPG van 2017 zou kunnen worden. Larian heeft zwaar gesteund op zijn dichte turn-based battle systeem, en is bezig geweest met zaken toevoegen zoals een harnas systeem en Blessing en Curse statussen die je goede of slechte  bedoelingen weergeven.

Divinity Original Sin 2 beste steam RPGDit systeem van Blessing en Curse is vergaand, zoals een brandende poel van olie die je vijanden zal vernietigen, of kan plotseling veranderen in een poel met helende eigenschappen. De meest opvallende verandering deze nieuwe game van Larian is echter een zwaardere nadruk op het verhaal en roleplaying.

Met een stal van schrijvers, waaronder Chris Avellone, brengt dit spel een meer donkere toon en meer raciale spanningen in het verhaal. Het is een grote verschuiving, maar het verhaal werd gezien als zwakste schakel in Original Sin’s eerste en Larian lijkt vastbesloten die fout niet te herhalen.

Er is ook ruimte voor vier spelers co-op en Larian is nog steeds geheimzinnig over de geplande Dungeon Master-modus, maar dat kan goed aflopen voor OS2 met deze cast van schrijvers en ontwikkelaars.

Dreadnought

Releasedatum: 2017 (Open beta)
Ontwikkelaar: Yager

De eerste geruchten over Dreadnought waren er al op de E3 2014 en sinds die tijd is het al afwachten tot hij klaar is. Giant ruimteschepen, gigantische veldslagen, gigantische lasers. Het beheersen van deze sci-fi vliegdekschepen lijkt vergelijkbaar met het bedachtzame, logge tempo van World of Warships. Behalve dan dat deze immense beesten in drie dimensies rondvliegen.

Dujanah

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Jack King-Spooner

Dujanah spel op de PCJack King-Spooner’s games, van Beeswing naar Slow Morss: Ad Infinitum zijn altijd een beetje vreemd. Interactieve verhalen die spelen met je definities van spel en software. Maar, ze zijn in ieder geval altijd zeer interessant. Dujanah werpt je als vrouw in een vooral-islamitisch land. Deze wereld is opgebouwd uit klei sculpturen, real-world objecten en natuurlijk de eclectische muzikale smaak van Jack King-Spooner.

Dusk

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: David Szymanski

Een ode aan de tijden van gothic horror en Quake met dit typische tijdperk FPS ontwerp. Dusk streeft naar de low-poly paniek en hectische precisie actie met snelle gameplay waar een groot gedeelte van de huidige pc-gamers (ik ook) mee opgegroeid zijn.

De setting is in ieder geval perfect en sluit goed aan bij mijn herinnering van dit soort spellen. Het gooien van kettingzagen met wild zwaaiende maniakken, heksen, en allerlei andere occulte vijanden zullen je weg versperren in enorme levels vol verstopte geheimen kamers, wapens en bazen in elke hoek.

ELEX

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Piranha Bytes

De Risen games van Piranha Bytes zijn altijd al een beetje gebrekkige, maar vertederende RPG’s geweest die nooit helemaal voldeden aan hun meer klassieke Gothic serie. Maar met ELEX laat Piranha Bytes hun Risen tijdperk achter zich op weg naar een nieuw onverkend gebied door het mengen van sci-fi en fantasy in een post apocalyptische wereld.

Geweren, zwaarden, robots en magie (maar meer sci-fi magie) vind je in de open wereld RPG van ELEX, waarin je de vrijheid hebt om te gaan en staan ​​waar je wilt.

Fe

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Zoink

Fe gemaakt met EA Originals komt uit in 2017Ik weet nog steeds niet precies wat Fe is, maar het is leuk om naar te kijken. Platformactie en verkenning in een wereld van hoekige, kristallijne wezens is intrigerend, maar verdere details zijn nog niet echt bekend. Fe is het eerste spel ontwikkeld met het programma van EA Originals, dat in wezen een manier is voor deze grote uitgever om kleine spelletjes en nieuwe ideeën te helpen om gemaakt te worden. Zal het werken? We zullen het binnenkort weten, een spannend moment voor zowel ontwikkelaar Zoink als het platform EA Originals.

Flinthook

Releasedatum: Begin 2017
Ontwikkelaar: Tribute Games

Flinthook is een 2D platformer met een snelle en vloeiende hookshot om je te helpen bewegen. Vooral het koppelen van haak aan haak voor het afweren van vijanden was erg leuk. Ook dit spel heeft een een prachtige pixel art stijl, wat je tegenwoordig steeds meer ziet. Zo is in Flinthook de vormgeving iets wat het tot een indrukwekkende indie game met een unieke manier van bewegen maakt.

For Honor

Releasedatum: 14 februari 2017
Ontwikkelaar: Ubisoft

Ubisoft’s zwaardvecht spel streeft naar de eenvoudigere kant van Chivalry: Medieval Warfare. Maar eenvoudig betekent niet direct slecht. Wat ik tot nu toe van For Honor heb gezien was bijna altijd gespannen en spannend, al is het beter geschikt voor team gevechten dan een 1-tegen-1 duels.

Combat is vooral geënt op de timing en het wisselen van aanvallen van links, rechts en omhoog, met blocken en het tegengaan en snel anticiperen op de aanvallen van je tegenstander. Multiplayer veldslagen en de single-player campagne functie bieden nog extra mogelijkheden om een extra laag toe te voegen aan de strijd.

Friday the 13th: The Game

Releasedatum: Voorjaar 2017
Ontwikkelaar: Gun Media
Vertraagd met een paar maanden, waarschijnlijk zodat de ontwikkelaars een single-player mode konden toevoegen met onder meer bots. Deze nieuwe multiplayer game zal één speler de mogelijkheid geven om als de onstuitbare film slasher Jason Voorhees tegen de rest te strijden. De andere spelers spelen als kampeerders bij Crystal Lake, waarvan iedereen inmiddels weet dat dat nou net niet de meest geweldige plek is om te kamperen.

Jason zal genieten van allerlei brute middelen om zijn prooi te vernietigen, of gewoon hun gezichten breken tegen een boom, gespietst op spikes, of lekker als een varken bewerken met een machete. De Campers zullen toch niet geheel hulpeloos zijn, en kunnen ontsnappen. En zelfs wordt ons beloofd dat door samen te werken het in feite mogelijk moet zijn om niet alleen te ontsnappen en te overleven, maar om daadwerkelijk Jason een kopje kleiner te maken.

Frozen Synapse 2

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Mode7

Stijlvolle turn-based tactische strategie in een cyberpunk open wereld. Elk gebouw kan worden geïnfiltreerd, elke factie gemanipuleerd en elk gevecht moet je zien te overwinnen met voldoende sluwheid. Het eerste spel was echt bijzonder, zowel in single- als in multiplayer, dus de verwachtingen zijn hoog voor deze langverwachte follow-up.

Full Throttle Remastered

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: DoubleFine
Day of the Tentacle en Grim Fandango, allebei geweldige games van een prachtige studio die opnieuw zijn uitgebracht en nu is Full Throttle de nieuwste LucasArts adventure game om te worden gegoten in een geremasterde uitvoering. Met gloednieuwe 2D en 3D animatie, evenals geremasterde audio en soundtrack zul je de avonturen van Ben, de leider van de Polecats motorbende kunnen herbeleven als nooit tevoren.

Nog een leuke toevoeging is dat je kunt schakelen tussen de geremasterde en de 1995-versies terwijl je speelt om zo de verschillen eens aandachtig te kunnen bekijken, en het zal ook audiocommentaar van de makers bevatten.

Ghost Recon: Wildlands

Releasedatum: 7 maart 2017
Ontwikkelaar: Ubisoft Paris

Neem een ​​grote open wereld, vul het met 100 Far Cry-achtige buitenpost missies en vul het aanmet een aantal co-op Partners waar je samen mee kunt gamen. De aankomende third-person tactical shooter van Ubisoft zit weer vol game-plezier en opkomende chaos.

Ghost Recon: Wildlands vindt plaats in een Boliviaanse landmassa waar vier spelers zijn uitgerust als een militaire taskforce. Een drugskartel en de overheid spelen hier onder één hoedje. Terwijl de spelers specifieke opdrachten moeten uitvoeren, zoals een ​​aantal intel pakketten stelen of het ontvoeren van een informant, kunnen ze kiezen hoe ze het aan gaan pakken. Geweren in de aanslag? Goede stealth zonder gezien te worden? Of, zoals vaak waarschijnlijk zal gebeuren, mislukte stealth die leidt tot geweren.

De open wereld game, de eerste in Ghost Recon geschiedenis waar maar liefst al tien games aan vooraf gingen, geeft je heel diverse omgevingen. Zo zul je bergen, bossen en woestijnen treffen, allemaal te verkennen met verschillende grondvoertuigen, helikopters en parachutes.

De game speelt zich af in de huidige dag, of misschien een klein beetje in de toeGhost Recon Wildlandskomst waar de wereld net iets meer is ontwricht. Wapens en uitrusting zijn daarmee niet zo futuristisch als ze in eerdere Recon games zijn geweest.Dat betekent een nieuwe wending voor de serie.

Ubisoft belooft ook dat de speler de keuze zal hebben de wereld op verscheidene manieren te beïnvloeden, en dat niet-gewelddadige interactie met NPC’s (zoals als rebellen en burgers) een impact kunnen hebben op de missies en doelen. Het draait ook hier weer helemaal om het teamgevoel. Zo kun je als je vriendjes niet online zijn solo spelen met behulp van AI teamgenoten in plaats van echte.

Gorogoa

Releasedatum: Q1 2017
Ontwikkelaar: Jason Roberts
Gorogoa is “een prachtig handgetekend verhaal gegoten in een volstrekt unieke puzzel”, aldus de maker. Deze puzzel laat je bijpassende geïllustreerde panelen mixen en mengen waarbij je aanpassingen moet maken in hun zoom en vensters, en af en toe het afmaken van de tekening om zo de puzzels op te lossen. De afbeeldingen zien er supermooi uit en als de puzzels net zo goed zijn, dan zou het wel eens een hele goede game kunnen worden.

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Telltale Games
Telltale komt weer terug met een groot verhaal in deze vijfdelige episodische adventure serie. Je zult in staat zijn om meerdere rollen op je te nemen binnen de beruchte bende outlaws en zo de ruimte te verkennen. De eerste episode zou vóór het einde van het jaar uit moeten komen, maar voor de rest moet je wellicht nog wachten tot 2018.

Halo Wars 2

Releasedatum: 21 februari 2017
Ontwikkelaar: The Creative Assembly

Dit onverwachte vervolg op een console-only RTS komt naar PC en consoles in het begin van 2017 en is gemaakt door Total War studio Creative Assembly. De verwachting zijn hoog voor dit langverwachte vervolg op de console strategie game die veel Xbox gamer kon bekoren. Het gaat niet om de meeste zware RTS te zijn, want het is ontworpen om te worden gespeeld op zowel consoles en PC, maar toch is er tal van diepte en voelt de game zich meteen thuis op de pc.

Hand of Fate 2

Releasedatum: Begin 2017
Ontwikkelaar: Defiant Development

Het vervolg op de 2015 game Hand of Fate. Hand of Fate 2 is een tabletop RPG waar je een deck kaarten van de campagne moet bouwen en probeer je je vervolgens een weg door een willekeurig gebouwd niveau te banen. De twist is dat het vechten in de random ontmoetingen in real-time actie gebeurt en niet met alleen kaarten

Het tweede spel in deze serie verbetert de visuals aanzienlijk en verfijnt de gevechten en willekeur monsters om de dingen een beetje soepeler te maken.

Heat Signature

Releasedatum: Nog niet bekend
Ontwikkelaar: Suspect Developments

Van Tom Francis, ontwikkelaar van de knutsel-game Gunpoint komt nu dan eindelijk Heat Signature, een spel waar je kunt gaan en staan waar je wilt in ruimteschepen. Dat belooft de slogan op zijn minst, en het is een vrij nauwkeurige beschrijving. Je vliegt rond sterrenstelsels in een abstract top-down perspectief, en je moet slim verschuiven in en uit verschillende kaart schalen of 3rd person actiemodus om te switchen tussen zichtbaarheid en het zien van vijandelijke schepen. Een beetje zoals Hotline Miami met een paar meer bliepjes en bloops.

Hello Neighbour

Releasedatum: Zomer 2017
Ontwikkelaar: Dynamic Pixels

Hello Neighbour release dit jaar

Alfred Hitchcock beschreef het verschil tussen verrassing en spanning in termen van een bom: als er een bom ontploft, dat is verrassing, als je een bom op het punt van ontploffen ziet, dat is spanning. Hello Neighbour is zo verdomd doorspekt met spanning en tegelijk heel leuk vormgegeven in een uniek stijltje.

Hollow Knight

Releasedatum: Early 2017
Ontwikkelaar: Team Cherry

Hollow Knight is een 2D actie platformer in dezelfde geest als Ori en The Blind Wood. Het is een prachtig uitziend spel met een donkere, handgetekende art stijl die eruit ziet alsof het rechtstreeks uit een zaterdagochtend cartoon komt. Maar de echte kracht van het spel is de combat, die duidelijk is geïnspireerd door andere recente actiegames. Hierbij moet je veel ontwijken en met snelle aanvallen komen wanneer je vijand zijn weakness toont. Met de grote map en zelfs een shop voor items is zichtbaar in de trailer, Hollow Knight ziet eruit alsof het heeft om het lijf heeft.

Insurgency: Sandstorm

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: New World Interactive

Insurgency is een gegandeerd plezier voor de shooter fans die op zoek zijn naar iets een beetje grittier dan Call of Duty, maar niet zo grof als Arma. Een beetje een tussenstation. Met Insurgency: Sandstorm gaat het spel naar een nieuwe engine, nieuwe visuals en het toevoegen van een heuse verhaallijn. Is het een uitbreiding? Een reboot? Gewoon een vette game.

John Wick Chronicles

Releasedatum: februari 2017
Ontwikkelaar: Starbreeze Studios

Het is logisch dat een van de eerste echt interessante VR games voor de HTC Vive John Wick is, een film die bekend staat als een waar je kijkt als in een FPS video game. John Wick Chronicles wordt getimed om tegelijk uit te komen met de tweede John Wick film, en de full-body bewegings-mechaniek van de Vive moet je het echte gevoel van strijd geven.

Katana Zero

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Askiisoft

Een snelle neo-noir actie platformer, “Katana Zero” is een van die games die je gelijk bij de eerste image in zijn greep heeft. Een prachtige cyberpunk vibe en in wezen een sidescroller met bloed en geweld a la Hotline Miami, maar je bent een ninja. Dus verwacht slow-motion afketsende kogels met je katana en ontwijk de aanvallen in de meest dope manieren. Misschien wel een van de beste games voor steam in 2017.

Kingdom Come: Deliverance

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Warhorse Studios

Kingdom Come Deliverance, de witcher 3 van 2017RPG’s hebben de neiging om slechts in een handvol van archetypes te passen: fantasy, science fiction en … eigenlijk niet veel anders. Kingdom Come: Deliverance wil echter eens iets nieuws proberen, want het is een first-person open wereld avontuur dat zich afspeelt in een zogenaamd realistische middeleeuwse setting.

Voor sommigen kan het vooruitzicht van urenlang een RPG spelen zonder de kans op een encounter met een monsterlijke draak of corpulente ogre niet erg aantrekkelijk klinken, maar diezelfde spelers hebben hun interesse aangewakkerd door het verrassende detail waarmee Warhorse Studios de wereld presenteert.

Als Kingdom Come: Deliverance alles wordt wat het nu beloofd te zijn hebben we een spel dat met The Witcher 3 kan concurreren in haar ambitie en verhalen scope.

Loot Rascals

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Hollow Ponds

Voor degenen die graag turn-based strategie willen spelen, maar er niet van houden uren te staren naar een scherm kan Loot Rascals een mooie tussenvorm zijn. Met de live-beweging over een hex-kaart kun je in ‘beurten’ verschuiven rond vijanden om zo de tegenstander te slim af te zijn. Stap je op de dezelfde hex (vakje) als een bad guy, dan zul je deelnemen aan een snelle, geautomatiseerde battle.

Win je zo’n battle dan zal er een soort van buit beschikbaar komen die je kunt gebruiken om je statistieken te versterken en het herschikken van je inventory is dan ook belangrijk om bonussen te optimaliseren. Gepresenteerd in een cool jaren ’70 cartoon esthetische stijl en vol van brutale Britse humor maken Loot Rascals tot een goed strategie spel voor zowel de casual spelers als liefhebbers.

Lost Ember

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Mooneye Studios

Er zijn een heleboel exploratie games, maar hoeveel van hen laten je spelen als een wolf? Lost Ember is gericht op de natuurlijk zoals gezien door de hoofdpersoon, de wolf. Spelers zullen ook in staat zijn om over te schakelen naar andere dieren om door de lucht of onder de grond te kunnen reizen. In combinatie met de prachtige artwork is Lost Ember een interessante wending in een overvol genre.

Mages van Mystralia

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Borealys

Mages of Mystralia is een met magie gevuld actie spel waar je runes moet combineren om verschillende spreuken te maken. Afhankelijk van de reden achter de combinatie en de volgorde waarin je deze runes combineert zul je verschillende effecten krijgen om jezelf mee te helpen, vijanden mee uit te schakelen of over moeilijk terrein te kunnen reizen.

Ik heb in de demo’s nog niet veel van het spell crafting systeem gezien, maar het is een charmant uitziend spel met ook een grote naam eraan verbonden. Ed Greenwood zal het verhaal schrijven en de wereld wordt samengesteld door de maker van de Forgotten Realms spelwereld.

Marvel vs. Capcom: Infinite

Releasedatum: Eind 2017
Ontwikkelaar: Capcom

Capcom heeft een nieuwe vechtgame op de kaart staan voor 2017, en het character roster is duidelijk weer afgestemd op de vele Marvel films die er afgelopen jaar zijn geweest en voor komend jaar aan staan te komen. Infinite bevat de Infinity Stones die je moet verzamelen in de hoofdrol, waarschijnlijk als een vervanging voor MVC3’s “X Factor” power-up, en het spel zal waarschijnlijk dan ook voor het grootste deel characters uit Avengers en de Guardians of the Galaxy bevatten in plaats van de X-Men uit de vorige.

De grote vraag is natuurlijk wel of we ​​een van die grote Hollywood acteurs zullen horen in een van hun personages? Ik zet mijn geld in op Vin Diesel die een flinke smak geld kan innen voor zijn karakter  en een enkele “Groot!”

Mass Effect: Andromeda

Releasedatum: maart 2017
Ontwikkelaar: Bioware

Het grootste deel van de Mass Effect: Andromeda footage die ik tot nu toe heb gezien blijft de informatie bevestigen die een jaar geleden al per ongeluk was vrijgekomen. We weten dus al dat Andromeda plaatsvindt honderden jaren na Mass Effect 3 en mensen en hun buitenaardse bondgenoten komen nu terecht in een nieuwe melkweg.

Er zal ook nu weer ruim(te)schoots plek zijn voor mysterieuze oude vreemdelingen, vol met alien slechteriken met buitenaardse exoskeletons. En er zal natuurlijk ook een speciale plek over zijn voor ruimte-seks met buitenaardse wezens.

Nog een paar interessante details: BioWare zegt met Andromeda de grootste game ooit te hebben gemaakt, en je zult de mogelijkheid hebben om alle side-quests nog gewoon uit te voeren, ook nadat je de  main-story hebt afgerond.

Memory of a Broken Dimension

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Outbound

Memory of a Broken Dimension wordt dit jaar uitgebracht

Goed uitziende games zijn vrij normaal deze dagen, dus het bergt bijzonder talent om een ​​spel te maken dat er helemaal barebone en broken uitziet. Memory of a Broken Dimension ziet eruit alsof je een harde schijf aan het defragmenteren bent. Alles is gekarteld en artifacted, en het is aan jou om het allemaal weer in elkaar te zetten.

Metal Gear Survive

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Konami

We konden natuurlijk in 2017 wel weer een Metal Gear van Konami verwachten. Maar een vier-speler co-op stealth game met zombies, is dat ook Metal Gear? Nou oke, we hadden wel verwacht dat er dingen zouden veranderen bij Konami na het vertrek van Kojima en dit is zeker een verandering. Het is een hele andere setting geworden.

Na van de Mother Base gezogen te worden in een mysterieus wormgat, wordt je wakker in een vreemd landschap dat verdacht veel lijkt op het Midden-Oosten. Hier moet je hordes van de ondoden afweren samen met je collega grunts.

Er is genoeg van MGS 5-stijl bewaard gebleven met stealth, fulton wapens en zowel basis infiltratie en verdediging om de echte Metal Gear fan ook tevreden te stellen.

Miegakure

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Marc ten Bosch

Dit vier-dimensionale puzzel spel is, in het kort, dat je puzzels op moet zien te lossen door te hoppen tussen dimensionale vlakken. Als er een gat zit in deze dimensie, kun je middels een brug naar de overkant lopen in de volgende dimensie terecht komen (het wordt alleen maar ingewikkelder na dat punt dus je moet het zelf vooral maar ervaren). Het idee is uniek.

Mount & Blade 2: Bannerlord

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: TaleWorlds Entertainment

Deels spektakel, deels Sim en deels zandbak RPG. Mount & Blade blijft een one-of-a-kind mix van spel-systemen en ideeën. Het is de sensatie van het deel uitmaken van een gevecht dat veel groter is dan jij alleen, het gevoel wat je krijgt van het schieten van een enkele pijl in een horde van 50 vijandelijke troepen tijdens hun bestorming van je kasteel.

En het is het idee van “slechts” een gemiddelde Lord te zijn in een kolkende politieke en militaire zee van middeleeuwse NPCs. De originele is inmiddels bijna 10 jaar oud, dus wel weer leuk om weer een nieuwe versie te zien en Bannerlord brengt nu een verbeterde grafische en technische game naar de serie.

Mr. Shifty

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Team Shifty

Mr. Shifty is een topdown actie spel in de lijn van Hotline Miami meets het karakter Tracer uit Overwatch. De gimmick van het spel is dat je snel kunt knipperen rond en door muren, en je gaat ongelooflijk snel dood, dus het voorkomen van schade en rondsluipen zonder dat vijanden je zien is de sleutel in deze steam game die in 2017 uit komt. Hij speelt lekker vloeiend wat het shift effect met ontwijken van vijanden zeker ten goede komt.

Nidhögg 2

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Messhof

Het origineel Nidhögg is een fenomenaal two-player multiplayer duel spel, een hectische hyperviolent vechtspel in een 2D-vlak. Dit vervolg behoudt dat kernbegrip, maar het breidt het concept uit met nieuwe wapens en een lading van nieuwe arena’s om de strijd te strijden.

De geheel nieuwe art style, die een eerbetoon aan de jaren ’90 is, met grossout cartoons en claymation poppetjes zorgt wel voor een beetje verdeeldheid onder fans, maar past toch wel bij de anarchistische geest van het origineel. Plus, je krijgt een hoop schreeuwende naakte kerels op de koop toe.

Nier: Automata

Releasedatum: 7 maart 2017
Ontwikkelaar: Platinum Games

Nier Automata 2017 releaseNier was een fascinerende rariteit: een Japanse RPG met in de hoofdrol een vader die zijn dochter in een post-apocalyptische wereld van de vervloekte schaduw mensen probeert te redden. Met een kleine beat ’em up toenadering en ook af ​​en toe raaklijnen met blok duw puzzels was het een uniek spel.

De kleine cult van fans hadden vooral lof hoe het spel zijn verhaal vertelde. Nier: Automata heeft nu ook weer schepper Taro Yoko weer in de regisseurstoel, maar dit keer is de ontwikkeling in handen van Platinum Games.

Zij moeten de middelmatigheid van de eerste zien te bestrijden. En van wat ik tot nu toe heb gezien is dat aardig gelukt met als extra toevoeging de bullet hell boss fights, die er verdomd cool uitzien in een 3D-spel als deze.

Orcish Inn

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Steven Colling

Orcs zijn het stereotype van oorlogszuchtige hordes van plunderaars, maar als ze eventjes niet druk zijn met elfen uitroeien in dienst van een boze tovenaar hebben ze waarschijnlijk gewoon een reguliere baan en hangen ze in de kroeg, toch? Deze Sim werpt je op als een ondernemende Orc en laat je een taverne, landbouwgewassen, bier brouwen en nog veel meer opbouwen.

Er zijn ook survival elementen als je bijvoorbeeld te maken krijgt met het barre winterweer en zo zijn er ook activiteiten als vissen en taverne spelletjes, exploratie en de handel, en het blijft natuurlijk een Orc taverne, dus waarschijnlijk zul je ook de nodige pub vechtpartijen moeten sussen.

Outlast 2

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Red Barrels

De eerste Outlast was een van de spannendste games van zijn tijd en het bewegen door het Mount Massive Asylum was onverbiddelijk gespannen. Outlast was één van de games die hielp met het revitaliseren van het horror genre voor deze generatie, dus de verwachtingen voor deel 2 zijn hoog. Outlast 2 belooft nog enger te zijn, hoewel de formule niet dramatisch veranderd lijkt te zijn. Deze aflevering zal uit de buurt van het Mount Massive Asylum bewegen en zal plaatsvinden in de tijd “ergens na” het origineel.

Overkill’s The Walking Dead

Releasedatum: Tweede helft van 2017
Ontwikkelaar: Overkill (uiteraard)

Overkill's the walking deadWe hadden echt gehoopt om onze rottende tanden in 2016 al in deze nieuwe Walking Dead shooter, gemaakt door Overkill, de mensen achter Payday en Payday 2, te kunnen zetten. Sommige zakelijke dingen gebeuren nu eenmaal en de keuze voor een wereldwijde release in Aziatische en westerse markten zat in de weg en Overkill’s Walking Dead werd gepushed naar eind 2017.

PAMELA

Releasedatum: februari 2017
Ontwikkelaar: NVYVE Studios

PAMELA is een survival horror game waar je moet snuffelen rond een verwoeste sci-fi utopische city. Die doet een beetje denken aan Bioshock, maar dan in spaaaaaace! Oke, niet echt. Tuurlijk, de invloeden van Bioshock en System Shock liggen voor de hand, maar PAMELA brengt een aantal echt interessante twists aan de formule.

Zo is PAMELA bijvoorbeeld een sandbox game zonder vast verhaal om te volgen, wat betekent dat je vrij bent om de prachtig gerealiseerde stad te verkennen en te communiceren met de verschillende facties op welke manier dan ook bij jouw speelstijl past. Je kunt zelfs bases bouwen om je veilig te stellen van alle griezelige engerds op de loer. Nu de nieuwe System Shock is uitgesteld tot 2018, is PAMELA zeker een goede aanvulling in de 2017 release line-up.

Panoptic

Releasedatum: 2017 (Early Access)
Ontwikkelaar: Team Panoptic

Panoptic VR release 2017Een speler, als het oog in de lucht de ‘Overseer,’ draagt ​​een HTC Vive headset en moet puzzelen door een complexe structuur van trappen en platforms. Een andere persoon speelt als de ‘Challenger’ op een gewone monitor, en door te rennen en te verbergen van de blik van de Overseer moet die proberen om een ​​gevangenis te ontsnappen.

Het is een creatieve, en asymmetrische manier om gebruik van de VR te maken voor multiplayer en eigenlijk wel een beetje uniek.

Pantheon: Rise of the Fallen

Releasedatum: Nog aan te kondigen in 2017
Ontwikkelaar: Unrealistic Realms

Pantheon: Rise of the Fallen is de tweede poging van EverQuest ontwerper Brad McQuaid om de magie van MMO’s weer terug te brengen. Dit nadat zijn laatste project, Vanguard: Saga of Heroes flopte. Gecentreerd rond een fantasy universum met een EverQuest-geïnspireerde diepte van overlevering zullen de spelers op elkaar moeten kunnen vertrouwen om te kunnen overleven en gedijen in de barre, verwoeste wereld van Terminus.

Prey

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Arkane

Deze nieuwe Prey heeft niets te maken met de oude Prey of Prey 2, die gereleased was in 2014. Nu is het spel volledig ontwikkeld uit de handen van Arkane’s Austin studio en is alleen nog de naam Prey overgebleven. Gesitueerd in een alternatieve geschiedenis waar president Kennedy nooit werd vermoord en de Sovjets en de Verenigde Staten zetten hun rivaliteit voort. Totdat één van hen de controle nam over het “Kletka Program”, een ruimte-installatie bedoeld om een ​​buitenaardse bedreiging te voorkomen.

Het project is uiteindelijk helemaal verlaten, en een bedrijf neemt de controle daarna over, wat altijd héél veel goeds voorspeld. In het ruimtestation is “een cutting edge innovatie center” genaamd Talos 1 gevestigd. Grote verrassing, hier gebeuren dingen die niet pluis zijn.

Je speelt als Morgan Yu (met een geslacht naar keuze), die toevallig aan boord zat toen de buitenaardse dreiging ernstig werd. Vanaf dat moment is het een kwestie van overleven en natuurlijk achterhalen waar het nou mis kon gaan. Prey staat garant voor veel schieten en exploratie, en het meest interessante: shape-shifting.

Jij en de buitenaardse dreiging kunnen daarmee vrijwel elke vorm aannemen. Een onopvallende mok of prullenbak kan een vijand in verschuilen, of als je het even niet meer ziet zitten met zoveel vijanden, zou je er zelf eentje kunnen worden om zo de dood te ontsnappen.

Project Cars 2

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Slightly Mad Studios

Dit Crowdfunded vervolg op Project Cars werd al aangekondigd in 2015, en de ontwikkeling is stilletjes doorgegaan op de achtergrond. Het belooft meer dan 200 auto’s en meer dan 200 tracks en een voortzetting van toewijding van Project Cars aan high-fidelity graphics en simulatie.

Project Sonic 2017

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Sonic Team

Hier is een nieuwe Sonic game helemaal in de stijl van de nieuwe Sonic games. Er is weinig bekend over Project Sonic 2017, en dat is natuurlijk de werktitel, niet de officiële titel. Alleen dan wat artwork en een teaser. Het wordt geleid door Sonic ontwerper Takashi Iizuka.

Quake Champions

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: id Software

De nieuwste game in de Quake-serie, Quake Champions is een snelle arena shooter. Nieuw voor de serie in dit spel is de toevoeging van, je raadt het al, kampioenen die elk hun unieke vaardigheden hebben. Er was aanvankelijk een gevoel van ongerustheid onder spelers toen het idee werd aangekondigd, die Quake altijd gezien hebben als een ‘pure’ FPS-ervaring, maar de eerste gameplay trailer die werd vrijgegeven toonde een nog steeds zo snel en dodelijke gameplay als de serie ooit is geweest.

Toch zullen we moeten afwachten of dat echt het geval is wanneer we eindelijk onze handen op de controllers krijgen voor de game later dit jaar.

Radio the Universe

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: 6e6e6e

Een 2D actie game in de stijl van Nuclear Throne of Hyper Light Drifter, Radio the Universe wordt al veel over gesproken sinds de succesvolle Kickstarter campagne en kan zeker een van de betere spellen voor 2017 worden, als je van het genre houdt natuurlijk. Het heeft een bepaalde neon-punk attitude die zeker bij mij in de smaak ligt, dus ik hoop dat hij snel gedurende dit jaar op de markt wordt gebracht.

Red Dead Redemption 2

Releasedatum: Najaar 2017
Ontwikkelaar: Rockstar Studios

Rockstar heeft het weer gedaan: ze kondigden weer een langverwacht spel aan, zónder erbij te vermelden of het op PC komt. De originele Red Dead Redemption kwam uiteindelijk nooit naar PC, maar bij deel 2 voelt het meer als een herhaling van de GTA V actie.

Ervan uitgaande dat dat ook klopt zou hij in het najaar van 2017 moeten uitkomen. Het lijkt op een Magnificent Seven benadering van het wilde westen want er zijn zeven ruiters opvallend te zien in de debuut teaser. Rockstar heeft het daarna gemunt op een goede multiplayer, die er vermoedelijk zoiets als GTA Online uit zal zien. Met als groot verschil dat je mensen met treinen overrijdt, in plaats van met auto’s.

Resident Evil 7: Biohazard

Releasedatum: 24 januari 2017
Ontwikkelaar: Capcom
De bedenkers bij Capcom komen lekker in het begin van 2017 al met een nieuwe first-person shooter voor Resident Evil. Gezien de trailers en de hands-on filmpjes lijken ze weer terug te gaan naar de gameplay van de oude stempel, namelijk met backtracking en geheime jacht. Ook lijken ze de termen ‘survival’ en ‘horror’ weer veel serieuzer te nemen dan in een paar van de afgelopen actievolle delen.

De vette blockbuster van de recente Resident Evils geeft ook hier weer mooie beelden, een met een bijl zwaaiende moordenaar jaagt een bebloed protagonist rond een auto en je zit direct helemaal in de game. Dit beloofd een geweldadige, bloederige en vooral spannende horror game te worden zoals we die tegenwoordig eigenlijk te weinig hebben.

Revelation Online

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Netease

2017 Steam Anime MMO Revelation OnlineDeze anime-geïnspireerde MMO is vol met grote zwaarden, oversized stukken armor, en een grote … motorfiets met schorpioen. Revelation Online wordt ontwikkeld door een grote speler in de Chinese MMO markt. Revelation is nog steeds in een gesloten beta-testing, maar het moet op grotere schaal beschikbaar zijn ergens gedurende 2017.

RIOT – Civil Unrest

Releasedatum: Early 2017
Ontwikkelaar: Leonard Menchari

Dit is een social-aware real-time strategie spel dat de processen die leiden tot de uitbarsting van geweld in tijden van burgerlijke wanorde simuleert. De opvallende pixel art schildert echte plaatsen (en echte rellen) af op een suggestieve en sfeervolle manier.
Wanneer je speelt als de politie ben je belast met het kiezen tussen passieve en agressieve methoden. Zo heb je vrachtwagens met een waterkanon, rook granaten of zelfs kogels. Ook kun je kiezen om te proberen om de massa’s te kalmeren en te vertrouwen op de media om het geweld op tijd te stoppen.

Rising Storm 2: Vietnam

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Tripwire

Rising Storm, de authentieke en natuurgetrouwe WWII shooter was ooit Game van het Jaar in 2013, En het is allemaal nog echter met nog meer drama in dit vervolg. Deze is gesitueerd in Vietnam. De Amerikanen komen hard en komen snel. Ze vliegen laag over de boomtoppen met helikopters om de vijand te spotten, terwijl de Viet Cong zich schuilhoudt in squad tunnels. Om de vijand te verslaan zul je meer nodig hebben dan alleen een goede schutter zijn.

Een nauw teamwork blijft de sleutel tot succes. Wanneer je probeert om in je eentje zowel de helikopters naar veiligheid te loodsen én alle afweergeschut wilt bemannen, is het bijna onmogelijk om iets te raken zonder het gebruik van goede spotters en een duidelijke richting die je over de intercom ontvangt. Daar heb je je teamgenoten echt voor nodig.

De toevoeging van de moderne automatische wapens in dit nieuwe deel zorgt er gelukkig niet voor dat de game zijn authentieke insteek verliest en ze hebben dan ook veel tijd gestoken in het gebruik van de wapens. Lange vuursalvo’s zullen je dan ook niet verder helpen.

Ruiner

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Reikon Games

Ruiner van Reikon games studioGepubliceerd door Devolver Digital, Ruiner is een isometrisch actie spel dat zich afspeelt in een cyberpunk wereld. Het heeft een snel tempo en is hard as hell.

Je bent een moordenaar met een computer als gezicht, en neemt het op tegen een hele horde misdadigers en bendeleden. Het is een spel in het vinden van een patroon van de aanval, ontwijken, herladen, en het herhalen totdat je de enige bent die nog overeind staat. Je zult wel snel en vaak dood gaan, maar je zult net zo snel weer respawnen met een nieuwe laser katana in je handen.

Scalebound

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Platinum Games

Devil May Cry bedenker Hideki Kamiya’s volgende actie spel heeft:

  1. co-op
  2. draken
  3. vechten
  4. en gigantische eindbazen

Scalebound voor 2017 releaseDie set-up klinkt een beetje als Capcom’s Lost Planet-serie, maar met Platinum Games en Kamiya achter het stuur (horens?) in Scalebound kan deze game uiteindelijk veel meer voldoening gaan geven dan een gewone actiegame.

Er zijn ook enkele duidelijke RPG-elementen in het spel, met hoofdpersoon Drew en zijn draak Thuban, die met elkaar verbonden zijn in een aardig Dragonheart scenario.

Scorn

Releasedatum: 5 januari 2017
Ontwikkelaar: Ebb Software

Scorn horror steam spelScorn is horror van de bovenste vintage plank. Je kunt de wereld niet eens goed beschrijven zonder te zeggen dat het gewoonweg verschrikkelijk is. Kun je je een creature met zeven gezichten voorstellen, die explodeert in slakken als een bloedige pinata? Je bent dan al aardig op de goede weg, maar dat is nog lang niet alles.

Dit first-person horror avontuur is op de top van mijn horror lijst, en ik houd van horror. Scorn brengt het genre weer helemaal terug tot leven, of eigenlijk meer de dood. De gruwelijk dood.

Sea of ​​Thieves

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Rare

Rare’s ambitieuze MMO avontuur over piraten (of beter gezegd een massaal co-op avontuur) geeft je de mogelijkheid om de wereld rond te gaan en te doen wat je zou verwachten van het piraten bestaan, samen met je bemanning van je beste “mateys”. Dat betekent natuurlijk het zoeken naar schatten, het drinken van grog, zeilen en zee-gevechten tegen andere piraten en hun bemanning.

Verder lijkt Rare nog een beetje uit te werken wat de precieze omvang van al deze activiteiten zal zijn en hoe het ronddolen in deze levensgrote piraat wereld precies zal werken. De meest interessante keuze is het gedurfde gebrek aan UI. Je zult bijna geen teken van reticles of gezondheidsbars of kaarten zien in de hoek van je scherm en hier is wellicht voor gekozen om meer het gevoel te geven van een “echt” piratenavontuur.

Seven: The Days Long Gone

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: IMGN.PRO en Fool’s Theory

Een paar van de geesten achter The Witcher 3 werken aan deze game, een isometrisch avontuur die zich afspeelt lang na een apocalyptische gebeurtenis. De mensheid begint weer op te bouwen, wat betekent dat er een heleboel spullen voor het grijpen liggen en een heel scala aan plaatsen om te verkennen. Seven heeft een lange tijd als release datum  “wanneer het klaar is” gehad, maar het werd onlangs opgewaardeerd tot “zeker in 2017”. Laten we het hopen.

Snake Pass

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Sumo Digital

Snake pass een leuke steam game voor kinderenSnake Pass is een puzzel platformer (Slitherer?) waarin je moet wiebelen en kruipen om je glimlachende slang rond grote hindernisbanen te leiden. Het klinkt misschien frustrerend, maar Sumo Digital heeft een natuurkundig model bedacht om de besturing van zo’n levend langwerpig ding aangenaam en gemakkelijk te maken. Met een heldere, kindvriendelijke art direction kan Snake Pass een ssssurprise hit van 2017 voor jong en oud zijn.

Sniper Elite 4

Releasedatum: februari 2017
Ontwikkelaar: Rebellion Developments

Sniper elite 4 een van de steam games voor 2017Ik weet nog dat ik uitkeek naar Sniper Elite 3, de nieuwe shooter toen van Rebellion waarin het van ver af mensen neerknallen juist werd aangemoedigd. Nu met deel 4 zal het niet anders zijn. Als je met Valentijnsdag nog niets te doen hebt, dan kun je je geluk niet op: wat dacht je van een leuke vakantie naar duitsland en een romantische schietpartij met de nazi’s.

Tijdens de 2016 GDC werd er voor het eerst al een kijkje gegeven in deze nieuwe game en de Tweede Wereldoorlog third-person sandbox shooter liet al veel van zich zien. Je wordt weer aanbevolen om stealth en meleekills te gebruiken om te overleven. En verder natuurlijk een heleboel verontrustend grafische slow-motion x-ray sniper schoten waar deze serie inmiddels om bekend staat.

De maps zijn indrukwekkend veel grote deze keer, met zelfs de kleinste map nog steeds drie keer groter dan welke kaart dan ook uit het vorige spel.

Sniper: Ghost Warrior 3

Releasedatum: 27 januari 2017
Ontwikkelaar: CI Games

Een moderne militaire shooter sequel dat ook weer het snipen en de schietvaardigheid combineert met stealth en actie waarbij je ondersteund wordt door tal van Clancy-stijl gadgets. De maps zijn groot met veel defensieve posities om je te settelen, maar ook te omzeilen, kampen om te overvallen en beveiligingssystemen om te manipuleren.

Sonic Mania

Releasedatum: Spring 2017
Ontwikkelaar: Christian Whitehead, Headcannon, PagodaWest Games

Net als hoe Mega Man 9 en 10 terug naar hun originele kracht gingen is Sonic Mania ook een nieuwe Sonic game in de stijl van de oude Sonic games. Het spel bevat zowel nieuwe levels en nieuwe versies van de klassieke levels.

South Park: The Fractured But Whole

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: South Park Digital Studios, Ubisoft San Francisco

South Park The Fractures but WholeHet vervolg op komische fantasy RPG The Stick of Truth, The Fractured But Whole is natuurlijk meer dan alleen een leuke woordgrap en neemt de superheld fictie van deze tijd op de hak. Showrunners Matt Stone en Trey Parker treden weer op als de schrijvers, maar Ubisoft San Francisco heeft de ontwikkeling dit keer van Obsidian overgenomen.

Dit is een goede zet en een meer professionele aanpak dan zijn voorganger en het lijkt een meer gestructureerd spel te zijn, een gestroomlijnde RPG. Maar dan natuurlijk in een belachelijk kleine stad, met een turn-based combat systeem, a la Paper Mario. Als je toch al van de botte, actuele humor van South Park houdt dan is dit waarschijnlijk een veilige gok om te kopen.

Strafe

Releasedatum: Begin 2017
Ontwikkelaar: Pixel Titans

Strafe is weer zo een bewust verouderde FPS, die veel leent van de eenvoud en kracht van de toen vernieuwende Quake template. Het is niet alleen een nostalgische reis, want als Pixel Titans erin slaagt om de vloeiendheid en de gameplay van de oude retro shooters te evenaren, zal het spelen van deze shooter je keer op keer weer een glimlach bezorgen. Plus, het is gewoon grappig om weer eens terug te keren naar de jaren 1990 esthetische, pixelige graphics, zeker als je geboren bent in die tijd.

Streets of Rogue

Releasedatum: augustus 2017
Ontwikkelaar: Matt Dabrowski

Streets of RogueStreets of Rogue is een 2D van boven af geziene game die inspiratie ontleent aan Deus Ex. Het klinkt als het begin van een slechte mop: een komiek, een soldaat, een investeringsbankier en een vampier lopen rond in kleine delen van een procedureel gegenereerde stad. Ze moeten missies voltooien met hun verstand of kracht of beide. Wanneer je speelt als komiek kun je erin slagen om een ​​trouwe bende van fans om je heen te werven door moppen te vertellen en ze vervolgens gebruiken om bewakers te verslaan.

Als je eenmaal verder bent in het spel en een bepaalde drempel van complexiteit raakt, is er potentieel voor een enorme hoeveelheid van nadenken voor je handelt in deze game, maar na de alpha test zal er nog een hoop werk moeten worden verricht om ervoor te zorgen dat er genoeg leuke manieren zijn om de gebouwen te infiltreren en het uitvoeren van missies interessant te houden.

Styx: Shards of Darkness

Releasedatum: maart 2017
Ontwikkelaar: Cyanide

In het rijk van de fantasy-stealth-goblin spelletjes was Styx: Master of Shadows een van de beste. We zijn verheugd om het vervolg van Cyanide, Shards of Darkness te testen. Terwijl sluipen, stelen en vermoorden nog steeds een groot onderdeel zijn om jouw kleine kobold hart tevreden te stellen, kun je tegelijk verwachten om van potions te gebruiken om controleerbare klonen van jezelf te maken en bijtend zuur vallen te maken. Plus, de fantasy setting en grimmige, vuur geworpen verlichting ziet er uitstekend uit.

Sundered

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Thunder Lotus Games

Side-scrolling actie in de illustratie stijl van ook een ander spel van deze ontwikkelaar: Jotun. Vreemde wezens en uitgebreide boss fights staan je te wachten in deze opkomende game van dit jaar.

Super Mega Honkbal 2

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Metalhead Software
Ik had toentertijd een wens voor de anders plezierige Super Mega Honkbal: Extra Innings , en dat was online spelen. Gelukkig zal Super Mega Honkbal 2 vier-player online co-op en head-to-head modes hebben om aan de wensen te voldoen. Verder zal het ook een robuuster stats systeem hebben en zal het de speler ondersteunen in maatwerk systemen.

Syberia 3

Releasedatum: Q1 2017
Ontwikkelaar: Microïds
Het grootste deel van een decennium is deze game al in de maak om nu uiteindelijk in 2017 in de steam releases te zitten. Syberia 3 ziet eruit als een klassieke adventure game volledig in 3D. Fans van de serie zullen blij zijn omdat schrijver Benoit Sokal nog steeds de avonturen van Kate Walker maakt. Verwacht hier puzzels, uitgebreide gesprek bomen met meerdere keuzes en een nieuwe verhaallijn die zich afspeelt na de gebeurtenissen van Syberia 1 en 2.

Tacoma

Releasedatum: Spring 2017
Ontwikkelaar: Fullbright
In Tacoma vind je jezelf alleen op een verlaten ruimtestation, maar je bent ook weer niet echt alleen. In Tacoma, de first-person adventure van Gone Home ontwikkelaar Fullbright, converseer je niet met echte mensen, maar heb je wel contact met tal van hun AR hologrammen. Deze hologrammen staan op replay op wat ze deden vóór hun verdwijning van het station. En er is natuurlijk een alomtegenwoordig AI om je gezelschap te houden in je zoektocht. Zo moet je het mysterie oplossen door middel van het zoeken door persoonlijke bezittingen, hun berichten en hologrammen.

Tekken 7

Releasedatum: Begin 2017
Ontwikkelaar: Bandai Namco Studios

Tekken 7 voor het eerst op steamHeihachi en vrienden komen samen om elkaar te verpletteren met bliksem vuisten en flinke combo’s in Tekken’s eerste uitje op de PC. Sinds de eerste release op de PS1 waren PC gamers al aan het wachten tot het ook eens naar Windows zou komen. En als je niet bekend bent met deze langlopende serie, is het een aangenaam ritmische en relatief toegankelijke 3D Beat-em-up met een cast van martial art experts.

Je hebt een worstelaar met het hoofd van een tijger (is het gewoon een masker, of is het echt?) En Panda de panda. Deze meer toegankelijke game is een goed tegenwicht voor de wat zwaardere, high-skill Fighters zoals Street Fighter V.

The Long Dark

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Hinterland

De engste survival game dat ik ooit heb gespeeld werkte in de vroegtijdige toegang nu al een tijdje, maar het lijkt erop dat de langverwachte story campaign mode nu ook vrijgeven zal gaan worden in 2017. Al enige tijd kijk ik dan ook al uit naar The Long Dark’s overleving sandbox en het begin van het verhaal van een gecrashte piloot.

The Wild Eight

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: 8 points

Er zijn zoveel survival games op de markt dat er voor elke persoon die een PC bezit eentje bestaat, maar The Wild Eight is toch een van de meest intrigerende projecten die momenteel in ontwikkeling is. Gemaakt met een zware nadruk op co-op kies je uit één van de acht tekens (vandaar de naam) en moet je proberen te overleven in de wildernis van Alaska via een mix van knutselen, de jacht en het helpen van je collega-vliegtuigcrash overlevenden.

Ook behoren quests tot de mix en een soort van Lost-stijl samenzwering/ mysterie ligt verborgen onder de sneeuw van Alaska.

Them’s Fightin ‘ Herds

Releasedatum: april 2017
Ontwikkelaar: Mane 6

Them's Fightin' Herds Mane 6Them’s Fightin’ Herds heeft veel meer kleur en met de hand getekende persoonlijkheid dan de meeste vechtspellen. De line-up van vechters om uit te kiezen is volledig bevolkt door cartoonish getekende vrouwelijke hoefdieren. Dat is de dieren in de familie van paarden, herten, koeien, etc.-wat logisch is, omdat het begon als een My Little Pony fan project met de naam Fighting Is Magic. Nadat de advocaten erbij betrokken raakten, en de haalbaarheid van de My Little Pony als eigenaren van een vechtgame te overtuigen toch niet zo hoog lag, is de focus enigszins veranderd.

 

ToeJam en Earl: Back in the Groove

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Humanature Studios

25 jaar na het eerste ToeJam en Earl spel heeft de serie weer een weg naar een nieuwe release gevonden door middel van Kickstarter en komt uit in 2017. Adult Swim Games, die ToeJam en Earl publiceert, brengt de game weer terug in de Groove in een funky coöperatieve roguelike avontuur game vergelijkbaar met het origineel.

Je moet ook nu weer willekeurig gegenereerde kaarten doorkruisen, op zoek naar power-ups en speciale items die je nodig zult hebben in latere levels om te overleven. Soms moet je gewoon weer terug naar je roots om je draai weer te vinden en weer een geweldige game te produceren.

 Tokyo 42

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: SMAC Games

De zelf-uitgeroepen “lovechild van Syndicate en GTA 1”. Tokyo 42 is een stijlvolle sci-fi kijk op een vette open wereld chaos. De camera heeft een veel hoger standpunt dan de typische open wereld game en draaien van de camera verandert je personage in een kleine blip op het scherm, vandaar de vergelijking met GTA 1. Maar behoudt wel het arsenaal en de mogelijkheden die je zou verwachten van een groot budget open wereld vecht game. Gebruik stealth of ga met getrokken wapens in een kleurrijke visie op de toekomst van Tokio ergens lekker je recht laten gelden.

Tonight We Riot

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Pixel Pushers Union 512

Neem een ​​klassieke arcade straat brawler als Streets of Rage en wikkel het in de beslommeringen van een volksbuurt en je hebt Tonight We Riot. Het briljante aan Pixel Pushers Union 512’s brawler is dat je niet maar één enkele vechter bestuurt, maar dat je de controle hebt van een hele menigte van kleine werknemers uit de volksbuurt, een heuse Riot Het is ongeveer als Nintendo’s Pikmin qua besturing, al zul je die schattige beestjes niet snel betere lonen eisen en je bedreigen met molotov cocktails.

Tooth and Tail

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Pocketwatch Games

De nieuwe game van de makers van Monaco heet Tooth and Tail, een RTS met legers van humanoïde knaagdieren en een mooie korrelig artstyle. De focus ligt op korte battles en eenvoudige controles, dus wellicht ook geschikt voor de beginners in het genre.

Torment: Tides of Numenera

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: inXile

Toment Tides of Numenera voor steamInXile’s nieuwste CRPG speelt zich af in een visioen van de Aarde een miljard jaar van nu, waar wetenschap en magie samen domineren. Je speelt als de Laatste castoff, een lichaam disgarded door een tijdloze entiteit genaamd de veranderende God.

Je kunt niet dood, je komt telkens maar terug mocht je in de strijd vallen als een echte getergde ziel. Door middel van je keuzes en je interacties met reisgenoten zul je moeten ontdekken wat je nieuwe leven betekent.

Totally Accurate Battle Simulator

Releasedatum: Zomer 2017
Ontwikkelaar: Landfall games

Heb je ooit de level editor in Age of Empires gebruikt om 100 samurai tegen 100 Teutoonse ridders te laten battlen, gewoon om te zien wat er zou gebeuren?  Totally Accurate Battle Simulator is ongeveer dat, maar met zo’n naam zit er natuurlijk ook een gezonde dosis slapstick in. Deze domme, onhandige en ook wel moedige idioten zullen elkaar te lijf gaan met een verscheidenheid aan wapens gewoon zodat je kunt zien wat er gebeurt. Waarlijk, een nobel offer.

Tower 57

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Pixwerk

Heb jij wel eens gedacht: Wat als BioShock een twin-stick shooter was? Nou ik eigenlijk niet, maar na een bescheiden succes op Kickstarter in 2015 is deze “dystopische, dieselpunk” game Tower 57 er mee aan de slag gegaan. Nu liggen ze helemaal op schema voor een release dit jaar. De retro 16-bit techniek was nog wel het meest overtuigend tot nu toe, maar de belofte van de co-op mogelijkheden en unieke personages zijn ook veelbelovend.

Two Worlds II: Call of the Tenebrae

Releasedatum: Q1 2017
Ontwikkelaar: Reality Pump Studios

We weten wat je denkt. “Wacht eens even, niet de Two Worlds II uit 2011?” Ja, je weet het nog goed. Zes jaar later, is er nu nog een uitbreiding voor het vervolg op een RPG die het best bekend stond voor het lijken op een Oblivion knock-off. Two Worlds II was nooit een A-list RPG, maar hij was wel vermakelijk voor een half decennium geleden en deze uitbreiding belooft een verbeterde engine die je zou moeten doen vergeten dat het al zo’n oude game is.

Vampyr

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Dont Nod

Als arts getroffen door vampirisme, dan heb je wel uitdagingen om de eed van Hippocrates te eren. Mensen verslinden voor hun bloed is namelijk nogal een vereiste. Dat is ook the name of the game (letterlijk) en zul je in staat zijn je te voeden met elke NPC in het spel, waaronder ook belangrijke personages.

Ze zullen niet alleen dood zijn voor de rest van het spel, maar hun afwezigheid kan ook worden opgemerkt door andere personages en hebben een impact op de wereld. Met andere woorden, kies je slachtoffers zeer zorgvuldig of lijd onder de gevolgen.

Omdat je je toch moet voeden is er niet echt heel veel ruimte voor een niet-dodelijke playthrough, maar “goed” zijn is dan meer een keuze van je richten op het eten van alleen maar slechte mensen. Aan jou de keuze.

Warhammer 40K: Dawn of War 3

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Relic Entertainment

Warhammer 40K Dawn of War 3 release

De hordes van Warhammer games hebben een duidelijke koning in de Dawn of War RTS-serie, en de derde aflevering zal acht jaar na Dawn of War 2 dan nu eindelijk komen. Het is een grote uitdaging voor Relic om aan de verwachtingen die zich hebben opgebouwd in deze lange tijd te voldoen. Warhammer fans zullen ze tevreden moeten stellen terwijl het aantrekken van nieuwe spelers in een genre dat veel concurrentie kent.

Witchmarsh

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Inglenook

Even had ik gehoopt om in 2016 al met deze 1920-achtige, jazzy RPG vol met prachtige muziek en mooie pixel-art te kunnen spelen, maar helaas. Na de financiering op Kickstarter en het streven naar een vroege 2016 release, heeft Witchmarsh het niet gered en werd hij uitgesteld naar dit jaar. Toch is de pixel-art, het occulte, en multiplayer co-op combat die de mix uitmaakt van deze game het wachten meer dan waard en wordt het gewoon een van de betere releases van dit jaar.

Worlds Adrift

Releasedatum: 2017
Ontwikkelaar: Bossa Studios

Bossa Studios is een poging aangegaan om het idee van een supergrote sandbox naar een nieuw niveau te tillen. Hak een boom om, en hij blijft omgehakt. Drop een item uit je inventory, en het zal daar blijven liggen. Blaas een schip op, en het wrak zal op de zeebodem verblijven, en na verloop van tijd langzaam roesten.

In deze open wereld waar je alles kunt manipuleren en het dus ook zo blijft zul je varen naar rotsachtige eilanden in de lucht in je met de hand vervaardigd piratenschip. Tezamen met duizenden andere spelers op een gedeelde server die allen de wereld beïnvloeden. En tegenwoordig erg ongebruikelijk voor een MMO, maar je koopt het één keer en je kunt het zonder abonnement spelen.

About the Author

joostnusselder_1sz29lo1

Een man met een passie voor alles met PC gamen. Mijn lievelings games staan op steam, maar origin en uplay komen ook soms wel leuke spellen langs.

View Posts →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code