Voordat je kunt gaan gamen op je PC met een spel wat je via steam wilt kopen of downloaden moet je eerst steam op je systeem installeren. Hoe moet ik nou steam installeren op windows.

Steam is een van de meest populaire digitale distributie spel diensten in de wereld, en je kunt er bijna wel elk nieuw spel vinden wat voor PC, Mac en Linux wordt uitgebracht. Steam kan worden geïnstalleerd op elk besturingssysteem, al zijn niet alle spellen die erop staan geschikt voor Linux of Apple. Tegenwoordig heeft steam, vanwege zijn populariteit zelfs nog een eigen besturingssysteem, genaamd steamOS, gemaakt. Hiermee wordt je computer eigenlijk een krachtige gaming console.

Ik heb hier een interessante video voor je gevonden waarin het allemaal duidelijk wordt uitgelegd hoe je steam op windows installeert:

Deze methode geldt voor PC’s met Windows 7, 8 en 8.1

Ik zal nu verder de andere mogelijkheden om steam te installeren uiteenzetten. Er zijn in totaal 5 verschillende manieren:

Manier 1

Geschikt voor Windows

 1. Open de website van Steam. Je kunt Steam downloaden van steampowered.com.
 2. Klik op “Installeer Steam”. Dit is de groene knop en kun je vinden aan de bovenkant van de pagina.
 3. Klik op “Install Steam Now”. Dit zal het .EXE installatieprogramma downloaden.
 4. Start het installatieprogramma en volg de instructies. Je moet de licentieovereenkomst nog accepteren en bevestigen dat je ouder bent dan 13.
 5. Standaard is Steam geïnstalleerd in de map C: \ Program File \ Steam. Je kunt dit ook veranderen tijdens de installatie als je wilt. Je kunt ook spelletjes laten installeren in een andere map, wat handig kan zijn als je een andere partitie wilt gebruiken om je games op te slaan, bijvoorbeeld vanwege de ruimte die ze in beslag nemen. Zie Stap 10 voor meer informatie.
 6. Start de Steam applicatie en wacht tot hij is opgestart. Na het installeren van Steam wordt je gevraagd om het te starten. Steam moet de eerste keer dat dit wordt uitgevoerd een paar minuten werken om helemaal bij te werken.
 7. Log in met je account als je die al had, bijvoorbeeld van op een oude PC of maak een nieuwe aan. Als je al een account hebt, kunt je deze gebruiken om eenvoudig in te loggen. Oude spellen die je nog had kun je dan uiteraard ook weer op je nieuwe computer installeren en spelen. Als je nog geen account hebt, kun je je gratis registreren.
 8. Volg de aanwijzingen om een ​​account aan te maken. Je moet een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen, evenals een geldig e-mailadres. Je moet dit e-mailadres bevestigen na het maken van uw account door het volgen van de verificatie link die je worden toegezonden. Dit is gebruikelijk bij het registreren van accounts om te checken of je een werkend email adres hebt gebruikt. Als je een gebruikersnaam kiest die al in gebruik is, krijg je een aantal plaatsvervangende suggesties of je kunt het proberen met een hele andere gebruikersnaam.
  Als je al een account hebt, zul je waarschijnlijk door SteamGuard gevraagd worden om jouw identiteit te verifiëren. Dit is om ongeautoriseerde toegang tot je account te voorkomen.
 9. Gebruik de tabbladen aan de bovenkant van de pagina om door de applicatie heen te navigeren. Bij het openen van Steam zul je eerst op de Store terecht komen. Je kunt navigeren naar de andere secties door te klikken op de tabs aan de bovenkant van de pagina. Plaats de muisaanwijzer op de tabs om te kiezen uit de verschillende subpagina’s.
 10. Stel een nieuwe locatie in voor bij het downloaden van games (optioneel) om te kiezen waar deze worden geïnstalleerd. Standaard zullen spellen worden geïnstalleerd in dezelfde als waarin Steam zelf is geïnstalleerd. Je kunt dit veranderen als je liever je spellen ergens anders op wilt slaan, zoals op een externe harde schijf.
  Klik op het menu “Steam” en selecteer hier “Instellingen”. Selecteer vervolgens het tabblad “Downloads” in het menu Instellingen en klik vervolgens op “Steam Library mappen”. Klik nu op “Add Library Folder” en selecteer een map waarin je de games wilt installeren.
 11. Open het tabblad Library om al je aangekochte games te bekijken. In de lijst van games aan de linkerkant zul je ook verwijderde spellen in het grijs tegenkomen, terwijl de geïnstalleerde games wit zullen zijn. Het selecteren van een spel zal het spel oproepen en meer informatie op een nieuwe pagina tonen. Hier kun je je prestaties, gedownloade DLC, nieuws updates, en nog veel meer zien.
 12. Dubbelklik op een gedeïnstalleerd spel om te beginnen met het opnieuw installeren op je PC. Je kunt het drop-down menu gebruiken in het installatie venster om ook hier te selecteren in welke map je het spel wilt opslaan. Je zult ook de mogelijkheid krijgen om een bureaublad icoon en een Start menu snelkoppeling te maken om ook rechtstreeks het spel op te kunnen starten. Afhankelijk van de grootte van het spel en de snelheid van jouw internet verbinding kan het downloaden en installeren van de game een paar minuten tot enkele uren in beslag nemen. Je kunt jouw huidige downloads controleren door de muisaanwijzer op de tab Bibliotheek te houden en dan het selecteren van “downloads”.

Manier 2

Geschikt voor Mac

 1. Bezoek de website van Steam. Je kunt het op steampowered.com openen.
 2. Klik op de “Installeer Steam”, gebruik de knop in de rechterbovenhoek.
 3. Klik hier op ‘Install Steam Now “om het installatieprogramma te downloaden, klik op de link “Mac” in de “Steam Install Now” knop.
 4. Dubbelklik op de gedownloade installer en ga akkoord met de voorwaarden van Steam. Sleep het pictogram van Steam in de map Programma’s. Dit zal de Steam-client installeren op uw Mac.
 5. Dubbelklik op Steam in de map Programma’s. Klik op Openen om te bevestigen dat je het programma uit wilt voeren.
 6. Wacht tot Steam opstart. Wanneer je Steam voor de eerste keer start zal het nodig zijn de update te downloaden. Dit kan een paar minuten duren. Steam zal zo nu en dan vragen om het installeren van updates als je het opstart maar niet al te vaak.
 7. Log in met je Steam-account of maak een nieuwe. Als je al een account hebt, kun je deze gebruiken om in te loggen bij Steam. Als je nog geen account hebt, kunt je je gratis registreren door het volgen van de eenvoudige account aanwijzingen. Bij het aanmaken van een nieuwe account, moet je een gebruikersnaam maken. Als de naam die je kiest al bezet is, wordt je gepresenteerd met verschillende alternatieven, of je kunt proberen om toch maar een heel andere te kiezen. Je hebt hier ook een geldig e-mailadres nodig om het account te bevestigen. Dit e-mailadres zal worden gebruikt als je het nodig hebt om je wachtwoord te herstellen en opnieuw in te stellen in de toekomst en voor de SteamGuard verificatie. Als je al een account hebt, zal je nu waarschijnlijk worden gevraagd om een ​​SteamGuard verificatiecode. Je vindt de code op het e-mailadres wat bij je account was geregistreerd. Dit is om te helpen beschermen tegen onbevoegde toegang tot je account.
 8. Gebruik de tabbladen aan de bovenkant van het venster Steam om van sectie te veranderen. Afhankelijk van jouw accountinstellingen, zul je ofwel in de Store of de pagina Bibliotheek gebracht worden bij het opstarten van Steam. Plaats de muisaanwijzer op de tabbladen om de verschillende subpagina’s die eronder vallen voor elke sectie zien.
 9. Open het tabblad Library om jouw gekochte games te zien. Geïnstalleerde artikelen worden grijs weergegeven, reeds geïnstalleerde games in het wit. Niet alle spellen zullen te gebruiken zijn op je Mac. Als je een hoop spellen op Steam hebt gekocht, bijvoorbeeld in het verleden op een PC, zult je deze waarschijnlijk niet allemaal te zien krijgen in het venster Library. Games die niet voor Mac geschikt zijn worden hier namelijk niet getoond. Kijk bij de aanschaf van een spel ook goed naar de aanwezigheid van het Apple-logo en de sectie “Mac OS X” bij de systeemvereisten in de Store-pagina.
 10. Dubbelklik op een gedeïnstalleerd spel om het installatieproces opnieuw te starten. Je zult worden geïnformeerd over hoe groot het spel zal zijn op de harde schijf, en zal de mogelijkheid om snelkoppelingen te gebruiken worden gegeven. Wel een kleine opmerking. De geschatte downloadtijd is bijna altijd onjuist. Je zult meestal sneller dan de aangegeven tijd downloaden dus dat scheelt weer.
 11. Wacht tot het downloaden helemal is voltooid. Afhankelijk van de grootte van het spel en de internet snelheid, kan de download van een paar minuten tot enkele uren in beslag nemen. Je kunt de voortgang in de lijst van je games controleren. Je kunt Steam ook afsluiten in het midden van een download en dan ben je toch in staat om verder te gaan waar je was gebleven.

Manier 3

Geschikt voor Ubuntu voor Linux

 1. Update je grafische stuurprogramma’s. Sommige games zullen werken zonder bijwerken, maar de meeste nieuwere spellen zullen niet goed presteren of misschien niet eens opstarten tenzij je de nieuwste stuurprogramma’s hebt geïnstalleerd. Het proces verschilt afhankelijk van het gebruikt van een Nvidia of een AMD / ATI-kaart.
 2. Nvidia: Open Software Sources en klik op het tabblad “Extra stuurprogramma’s”. Selecteer de nieuwste versie van de “experimentele” driver en klik op ‘Wijzigingen toepassen’.
 3. Open het Ubuntu Software Center. In Ubuntu, kan Steam hier rechtstreeks worden gedownload vanuit het Ubuntu Software Center.
 4. Zoek in het software center naar “steam” en klik op “Install” wanneer je hem hebt gevonden. Dit zal zorgen dat je begint met downloaden en installeer je het Steam-pakket op je computer. Mogelijk wordt je gevraagd om de Beta-software te installeren. Als dit het geval is, klikt je op ‘Start Steam Beta “.
 5. Log in met je Steam-account of maak een nieuwe aan als je hem voor het eerst gebruikt. Als je al een Steam-account hebt kun je deze gewoon gebruiken om in te loggen, ook als je hem op een andere computer had gemaakt. Je zult dan meestal wel gevraagd worden om je SteamGuard verificatiecode in te voeren om jouw identiteit te bevestigen. Je krijgt deze dan via je email. Als je nog geen account hebt, kunt je gewoon de aanwijzingen volgen om er een te maken.
 6. Gebruik de tabbladen aan de bovenkant van het venster om van sectie te veranderen. Je zult meestal starten ni de Store pagina of in het venster Library.
 7. Bekijk jouw Linux-games in het tabblad Bibliotheek. Wanneer je het tabblad Bibliotheek opent, zie je een lijst van alle van de games die je hebt gekocht en die Linux ondersteunen. Aangezien niet alle games hier ondersteunt worden door Linux, zul je waarschijnlijk minder games zien dan normaal als je bijvoorbeeld eerder steam op een Windows PC had.
 8. Dubbelklik op een spel om te beginnen met het installeren ervan. Je zult gelijk zien hoe groot het spel is, evenals extra opties om snelkoppelingen voor je spel te maken. De download tijd zal enorm variëren, afhankelijk van de grootte van het spel en de internetverbinding.

Manier 4

Mint

 1. Open Software Sources. Steam is niet standaard opgenomen in de Munt repository, dus je moet het eerst handmatig toevoegen voordat je deze installeert. Je kunt Steam vanuit de website Steam installeren zonder dit te doen, maar dat is niet aan te raden aangezien je dan handmatig moet updaten elke keer wanneer er een update wordt uitgebracht (en dat is heel vaak).
 2. Selecteer dus “Extra repositories” en vervolgens op “Add”.
 3. Plak deze url: deb http://repo.steampowered.com/steam/ precise steam exact in de adresbalk.
 4. Open de Terminal en typ: sudo apt-get update. Dit zal je repositories vernieuwen.
 5. Typ: wget -O – http://repo.steampowered.com/steam/signature.gpg. Druk daarna op ↵ Enter om de opdracht uit te voeren. dit zal het vervolgens het downloaden van de ondertekende sleutel voor het archief starten en dit heb je nodig voor het installeren van de software.
 6. Open Software Center en volg de instructies voor de Ubuntu installatie. De rest van het proces is hetzelfde als het Ubuntu-proces. Klik hier en volg de stappen om Steam te installeren en je kunt starten met het downloaden van enkele spelletjes .

Manier 5

Geschikt voor SteamOS

 1. Begrijp goed wat er zal gebeuren als je steamOS wilt gaan installeren. SteamOS is een op Linux gebaseerd besturingssysteem, ontworpen voor in de woonkamer gelegen tv’s. SteamOS installeren zal alles wat er op de computer staat verwijderen en het is bij steamOS ook niet mogelijk om een dual-boot of meerdere partities aan te brengen. Zorg ervoor dus voor dat je geen van de gegevens nodig hebt op de computer waarop je van plan bent om om dit besturingssysteem te installeren. Je zult het namelijk kwijt zijn. steamOS maakt in wezen van je computer een gaming console en niets meer.
 2. Download de steamOS Beta Installer. Je kunt het hier downloaden. Het installatiebestand is 1 GB, dus het kan een tijdje duren om te downloaden.
 3. Plaats een USB-stick met ten minste 4 GB aan opslagruimte in de computer. Zorg ervoor dat je geen belangrijke bestanden op deze stick hebt, want alles wordt gewist.
 4. Klik met de rechtermuisknop op het USB-station en selecteer “Format”. Je moet de USB-schijf dus eerst formatteren zodat je het herstel van het systeem kan laden. Selecteer “FAT32”, zoals het bestandssysteem. Klik op Start en wacht tot de USB-schijf klaar is met formatteren.
 5. Dubbelklik op het gedownloade ZIP-bestand om het te openen. Sleep de gehele inhoud naar de USB-drive.
 6. Herstart de computer en open het BIOS menu. Je moet om in het menu te komen de BIOS toets indrukken wanneer je het logo van de fabrikant bij het opstarten in beeld ziet verschijnen. Typische BIOS toetsen zijn normaal gesproken F2, F10, F11, of Del.
 7. Open het menu Boot van het BIOS. Stel de optie UEFI als de primaire boot device. Dit zal je toelaten om op te starten vanuit de steamOS op de USB drive. Als je niet beschikt over een UEFI optie, moet je UEFI inschakelen voor het moederbord. Als je UEFI niet kunt inschakelen, moet je het ISO-bestand downloaden en branden op een DVD schijf. Je kunt dan opstarten vanaf deze schijf om de installatie te beginnen. Je kunt het ISO-bestand te downloaden vanaf repo.steampowered.com/download/.
 8. Sla de wijzigingen op en herstart de computer. Je vindt in het boot menu nu steamOS als je je boot op de juiste instellingen hebt ingesteld.
 9. Selecteer “Automatisch installeren” en druk. ↵ Enter. De rest van het installatieproces is automatisch. Je kunt naar het scherm kijken om de voortgang van de installatie te controleren. De computer wordt opnieuw opgestart nadat de installatie is voltooid, en na een moment van opstarten zie je dat steamOS op het bureaublad verschijnt.
 10. Wacht om Steam te installeren. Nadat de computer wordt opgestart naar de desktop, zal de Steam client automatisch beginnen met het downloaden van updates, zodat hij vervolgens gelijk kan worden geïnstalleerd.
  Tijdens het Steam setup-proces, zie je een muur van Terminal informatie langs flitsen terwijl bestanden worden geïnstalleerd en geconfigureerd.
 11. Selecteer “reboot” als Partclone vervolgens is voltooid. Een programma genaamd Partclone wordt automatisch uitgevoerd aan het eind van de installatie om een back-up van het systeem voor je te creëren. Als het klaar is, wordt je gevraagd om een ​​optie in het menu te selecteren. Selecteer hier “reboot” om de computer opnieuw op te starten.
 12. Start met behulp van steamOS de computer op. Na het herstarten, zal steamoOS je hardware drivers laden, wat ongeveer een minuut kan duren. Dit zal alleen gebeuren bij het voor de eerste keer opstarten. Zodra het klaar is, zul je worden meegenomen door het steamOS setup-proces, waar je onder andere je taal kunt selecteren, aanpassingen maken van je scherm, de tijdzone instellen en je kunt de licentieovereenkomst bekijken.
 13. Login of creëer een account. Zodra de installatie is voltooid, kunt je inloggen met je Steam account of maak een nieuwe. Als je nog geen account hebt, volg de aanwijzingen om er eentje ​​gemaakt te hebben in een paar minuten. Als je al een account hebt, zult je waarschijnlijk gevraagd worden om het SteamGuard verificatiecode, die naar je Steam e-mailadres wordt gestuurd.
 14. Gebruik je controller of muis om te navigeren. SteamOS heeft ingebouwde controller ondersteuning en de interface is ontworpen voor gebruik met een controller, dit is anders ten opzichte van Windows en Linux die het wel ondersteunen maar er niet voor gemaakt zijn. Met de tabs aan de bovenkant kunt je schakelen tussen de bibliotheek en de Store-pagina. SteamOS is een Linux-besturingssysteem, en alleen Linux games zullen werken in je account.

 

Ook kun je nog meer informatie vinden op de website van Steam zelf. Deze uitleg is wel in het Engels.

 

 

About the Author

joostnusselder_1sz29lo1

Een man met een passie voor alles met PC gamen. Mijn lievelings games staan op steam, maar origin en uplay komen ook soms wel leuke spellen langs.

View Posts →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code